Schrijf je vandaag nog gratis in
Meld je gratis aan om contact te zoeken met andere leden.
Ja, ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden.
Nieuw aangemelde leden
Mycyro
(33)
Limburg
Nieuws
Mannen verkiezen seks boven eten

Het is geen geheim dat seks belangrijk is voor mannen. Maar volgens een Brits onderzoek vinden ze seks hebben nog belangrijker dan eten. Dat is ook geen vrijwillige keuze van de man, het is volgens hoe de onderzoekers het brein van hem in elkaar zit.

Het onderzoek dat de wetenschappers uitvoerden werd gedaan bij rondwormen, die wel vaker worden ingezet wanneer onderzoekers menselijk gedrag willen bestuderen. Dat komt omdat rondwormen meer met ons gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Diverse onderzoeken bij rondwormen bleken al voor dezelfde resultaten te zorgen bij mensen en daarom worden ze tegenwoordig vak ingezet om experimenten mee uit te voeren.

Het enigszins sadistische experiment waar de onderzoekers hun conclusies over het mannelijk brein aan ontleenden bestond eruit dat rondwormen een zoutkorrel gingen associeren met honger hebben. Ze gingen er dan op een gegeven moment als een haas vandoor wanneer ergens een zoutkorrel werd neergelegd. Tenzij er een vrouwelijke rondworm bij de zoutkorrel werd geplaatst. Dan kon het de mannetjes ineens weinig meer schelen dat ze de hongerdood zouden sterven. Voortplanten was belangrijker!

De onderzoekers ontdekten daarbij dat bij de mannetjes bepaalde neuronen werden gestimuleerd die bij de vrouwtjes niet werden gevonden. Ze vermoeden dat mannen van het menselijke soort deze neuronen ook hebben en dat ook zei eerder voor seks zullen kiezen dan voor een stevige maaltijd, zelfs als ze op het punt staan van honger om te komen.