Schrijf je vandaag nog gratis in
Meld je gratis aan om contact te zoeken met andere leden.
Ja, ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden.
Nieuw aangemelde leden
Mycyro
(33)
Limburg
Nieuws
Libido is niet aangeboren

Mannen in een lange relatie hebben een vertekend beeld van het libido van hun vrouw. Dat zeggen onderzoekers uit Canada. Mannen denken dat vrouwen veel minder vaak zin hebben in seks dan in werkelijkheid het geval is. Het libido is bij een vrouw echter niet aangeboren, maar moet op gang gebracht en gehouden worden. Door haar zelf, en door haar partner.

Mannen zijn bang voor afwijzing wanneer ze zin hebben in seks. Die angst dat hun seksuele toenadering niet wordt beantwoord zorgt er vaak voor dat ze de toenadering minder vaak zoeken. Daardoor geven de vrouwen ik het onderzoek aan wel vaker seks te willen dan het geval is.

Volgens de onderzoekers moeten stellen daarom meer met elkaar praten over seks. Dat zou de beste manier zijn om het libido van de vrouw aan te jagen. Door onduidelijkheid over de behoefte aan seks weg te nemen open je als stel de deur tot meer en betere seks.

Er zijn nog meer manieren om het libido van de vrouw aan te moedigen. Volgens de onderzoekers moet je dat vooral niet te expliciet maken. Beter zou het zijn om samen de dingen te gaan ondernemen die je aan het begin van je relatie ook deed. Dus samen uitstapjes maken, uit eten gaan, een filmpje pakken en andere leuke dingen doen samen helpt goed.